Scroll Top
Omzet afdeling
neuromarketing advies

Door inzichten uit de neurowetenschap te gebruiken, kun je jouw marketingboodschappen en -tactieken optimaliseren om betere resultaten te behalen bij het bereiken en overtuigen van jouw doelgroep.

Neuromarketing advies
Omzetafdeling
Meten is weten

Omzetafdeling is een onderzoeksbureau op het gebied van neuromarketing.

We zijn gespecialiseerd in het begrijpen en analyseren van consumentengedrag door middel van geavanceerde neurowetenschappelijke technieken. Ons team van experts combineert expertise op het gebied van marketing en neurowetenschappen om diepgaande inzichten te verkrijgen in de besluitvormingsprocessen van consumenten.

Bij Omzetafdeling geloven we dat traditionele methoden van marktonderzoek alleen het topje van de ijsberg laten zien. Daarom gaan we verder dan enquêtes en focusgroepen door rechtstreeks in het brein van consumenten te kijken. We maken gebruik van technologieën zoals EEG (elektro-encefalografie), eye-tracking en biometrische metingen om de neurologische en fysiologische reacties van consumenten te meten tijdens het ervaren van merken, reclame-uitingen en producten.

Onze aanpak stelt bedrijven in staat om hun marketingstrategieën op een wetenschappelijk gefundeerde manier te optimaliseren. Door te begrijpen hoe het brein van consumenten reageert, kunnen we specifieke elementen identificeren die de aandacht trekken, emoties opwekken en de koopintentie vergroten. Met deze waardevolle inzichten kunnen bedrijven gerichte en effectieve marketingcampagnes ontwikkelen die resoneren met hun doelgroep en de omzet stimuleren.

Bij Omzetafdeling streven we ernaar om onze klanten te voorzien van gedetailleerde en bruikbare informatie. Onze rapporten bieden diepgaande analyses en concrete aanbevelingen om de marketingprestaties te verbeteren en een concurrentievoordeel te behalen. Of je nu een nieuw product wilt lanceren, je merkbekendheid wilt vergroten of de effectiviteit van je reclamecampagnes wilt meten, wij zijn er om je te ondersteunen met nauwkeurige neuromarketinginzichten.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Omzetafdeling jouw bedrijf kan helpen om het volledige potentieel van neuromarketing te benutten. Samen kunnen we consumenten beter begrijpen, impactvolle merkervaringen creëren en jouw omzet laten groeien.

Neuromarketing
In het kort

Neuromarketing is de specialisatie binnen marketing waarbij we onderzoek doen naar de commerciële prikkels die nodig zijn om het verkoopproces zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van de klant. Consumentengedrag is afhankelijk van zeer veel factoren maar vooral van alles wat zich onbewust in het brein afspeelt. 

Neuromarketing
Iets voor mijn bedrijf?

Neuromarketing kan worden ingezet in iedere branche en ieder segment. Het raakvlak tussen voor ons is het punt waarop een klant met het bedrijf, merk of product in aanraking komt, bewust of onbewust. Onze onderzoeken worden uiteraard op maat gemaakt voor ieder type bedrijf. 

Ons werkveld

Reclame

branding

Customer experience

Products

Retail

Usability

Wat is de
omzetafdeling
Wij zijn neuronerds met verstand van zaken op gebied van neuromarketing.

Onze toolbox:
Eyetracking

Het volgen van het kijkgedrag met geavanceerde apparatuur om het kijkgedrag te kunnen volgen tot op de milliseconde.  

EEG

Hiermee kunnen we door middel van electrodes de hersenactiviteit meten tijdens opdracht in het onderzoek.

Facial coding

Het kwalificeren van gezichtsuitdrukkingen en gebruik van spieren in het gezicht. Mensen onthullen emoties in het gezicht.

Biometrics

Dit legt de onbewuste activiteiten van het lichaam vast. Denk hierbij aan pupilgrote, hartslag, houding en huidgeleiding.

RIAT

Hiermee meten we de onbewuste associatie tussen het brein en het product of merk.

Diepte interview

Hiermee meten we de associatie van het bewuste brein.

Onze onderzoeken
De werkweg
Plan de campagne

Vooraf wordt er een plan de campagne gemaakt hoe we het gewenste resultaat kunnen bereiken. Er zal duidelijk gekeken worden of de wensen aansluiten op de mogelijkheden.

Onderzoek opzetten

Iedere onderzoek is bij ons uniek. Wij werken niet met standaard formats maar bouwen per opdracht een geheel eigen onderzoek op.

Onderzoek en analyse

Het onderzoek kan van start gaan, dit kan in ons lab, online of op locatie zijn. Dit is afhankelijk van het type onderzoek. De informatie wordt hierna nauwkeurig geanalyseerd om tot duidelijke antwoorden te komen.

Duidelijk advies

Alle verkregen data wordt gebundeld en in duidelijke taal geformuleerd zodat we tot een kant en klaar waardevol advies komen. 

Bewust koopgedrag
Onbewust koopgedrag
Consumentenpsychologie
Koopgedrag

Koopgedrag is het proces waarbij een consument besluit en beslist of ze iets zullen kopen of niet. Het omvat aspecten zoals productkeuze, onderzoek naar de aankoop, beslissing om te kopen, en de verloren transactie. 

Het wordt beïnvloed door een combinatie van factoren, waaronder persoonlijke waarden, emoties, kennis, inkomen, sociale invloeden, en merkvoorkeur. 

Wij onderzoeken het koopgedrag om beter te begrijpen hoe consumenten besluiten om producten te kopen en om manieren te vinden om de aankoopbereidheid van consumenten te vergroten.